RSS

Manic Street Preachers – This Is My Truth Tell Me Yours – cd-albumi

01 Elo

Nimi: Manic Street Preachers – This Is My Truth Tell Me Yours (cd-albumi)

Vuosi: 1999

Ostopaikka: Ruotsinlaiva, tuliainen

Kappaleet:
1. The Everlasting
2. If You Tolerate This Then Your Children Will Be Next
3. You Stole The Sun From My Heart
4. Ready For Drowning
5. Tsunami
6. My Little Empire
7. I’m Not Working
8. You’re Tender and You’re Tired
9. Born a Girl
10.Be Natural
11.Black Dog On My Shoulder
12.Nobody Loved You
13.S.Y.M.M.

Muistan miten hankin tämän levyn. Meidän porukat oli lähdössä ilmeisesti vaan ruotsinlaivalle (tai jonnekin Ruotsiin kuitenkin), ja kysyivät onko jotain levyä jonka haluaisin tuliaisena. Noh, silloin tuli katsottua jonkun Suosikin/Soundin takakantta, josta löytyi tämä kyseinen listoilla siihen aikaan viihtynyt albumi. Ei muuta kuin siitä tämä kiitos, ja niin tuo sitten saapui. Selkeästi tuo oli ennen suuren brittipoppi-innostuksen alkua – eräänlaisena lähtölaukauksena voidaan jopa pitää. Ehkä…

TIMTTMY on kyllä vekkuli levy. Se on todellinen hittilevy, jonka tekstit kuitenkin ovat hyvinkin pohtivia ja syvällisiä. Siinä on valehtelematta kuusi ekaa biisiä pelkkiä hittejä, näin ainakin itse ajattelen. Jotenkin tuo koko levy tuntuu sellaiselta MSP:n ”tehdään tällainen levy jonka jälkeen ei enää tarvitse rahaa miettiä” -albumilta – ovathan nuo sävellykset täynnä koukkuja ja tarttuvia melodioita. Tätä yleisfiilistä vielä vahvistaa tuo ”poikabändinä rannalla valkoisissa kuteissa” -look kannessa. Onneksi levy on kuitenkin hieno ja aikaa kestävä kokonaisuus, sillä siinä missä Oasikset ja muut ehkä hieman kärsivät aikakauden soundistaan on tämä levy kestänyt aikaansa jo kohta 14 vuotta.

Alkusingle aikanaan räjäytti itseltä pankin – IYTTTYCWBN (ehkä meni oikein..) kasvottomine ihmisineen ja neonvaloilla koristelluine lavasteineen vaan puhutteli tuossa ysärin lopun pöhössä aika paljon. ”Gravity keeps my head down, or is it maybe a shame […] If I can shoot rabbits, then I can shoot fasists”.. Kaunista, edelleen. Silloin aikanaan angstisessa nuoruudessa vielä kauniimpaa. Levy on paksu paketti, 13 kappaletta angstia kauniissa kuorissa – ei oikein välttämättä jaksa sillä levyn vaatimalla pieteetillä koko pakettia kerrasta aina kahlata. Nykyään kuunneltuna yllättäen ”Black Dog on My Shoulder” on itselle se iskevin kappale. Kaunista, niin kaunista.

JDB on hieno esiintyjä, tämä vie osaltaan sinne vuoden 2001 livekeikkaan, Ready for Drowning toimii yhä edelleen myös, hyvin kulunut levy mutta hieno paketti. Liian pitkä vaan. Ehkä.

Kesällä pisteitä 80

Advertisement
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 1.8.2012 Kategoria/t: CD-albumit

 

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: