RSS

Apoptygma Berzerk – 2nd Manifesto (cd-ep)

08 Elo

Nimi: Apoptygma Berzerk – 2nd Manifesto (cd-ep)

Vuosi: 2002

Ostopaikka: Ehkä Jukeboss…

Kappaleet:
1. The Approach To Death (Intro)
2. Spiritual Reality
3. Burning Heretics (Gothic Version)
4. Seven Signs
5. Our Soul Will Remain (Outro)

Apoptygma Berzerkillä on hämmentävä osa musiikkihistoriassani; yhtye (tai yksi mies) oli lyhyen aikaa todella suuri innostuksen kohde – EBM tuli ja otti otteeseensa vuosituhannen alussa. Tuolloin tuli kerättyä kaikki mahdollinen tältä Norjan lahjalta goottiteknon sykkeeseen. Tähän samaan sarjaan mahtui myös tämä APB:n ensimmäinen julkaisu vuodelta 1991. Harmonizerin jälkeen yhtye ei ole julkaissut mitään ihmeellistä, mutta näissä vanhoissa on edelleen se kiehtovuutensa.

Tämä ep assosioituu itsellä hyvin vahvasti tuonne 2002 ja 2003 vuosiin. Havaitsin yht’äkkiä olevani mielessäni kävelemässä pimeää ja lumista reittiä Atalasta Leinolaan, eli porukoilta kotiin. Siihen angstiin, huonoon oloon, nuoruuden epävarmuuteen ja itsensä etsintään. Siihen kaikkeen tämä levy on täydellinen soundtrack; huomaan ahdistuvani tätä kuunnellessani, en niinkään musiikista vaan siitä kaikesta mitä tämä tuo pintaan. Ei mitään kovin pahaa, mutta ei mitään kovin hyvääkään.

Musiikillisestihan tämä ensimmäinen julkaisu on monilta osin hyvin yksinkertaista ja aikaan sidottua – teemat ovat simppeleitä ja yksiulotteisia. Jotain kovin tarttuvaa tässä on, sillä voin hyvin kuvitella gootahtavan teinin angstanneen tätä kulttisuosikkia jossain pimeässä klubissa. Onhan tässä jotain koomista, että kappaleet ovat nimeltään Approach to Death, Spiritual Reality, Burning Heretics (Gothic Version), Seven Signs ja Our Souls Will Remain. Anteeksi nyt vaan, mutta eihän tällaista voi enää näin pappaiän kyynisyydessä ottaa kovin tosissaan. Kappaleista Seven Signs kyllä toimii edelleen – tuollainen säksättävä synalinja vaan uppoaa syvälle pään sisään aina.

2nd Manifesto oli todella usein osana sitä tusinan cd:n pakettia, jota kuljetin päivittäin teekkarihelvettiin kannettavan cd-soittimen kanssa. Tästä on muistoja, en väitä että hyviä, mutta muistoja kuitenkin. Joskus haluaisi puristaa Stephen L Grothin kättä ja sanoa, että hänellä oli rooli omn identiteetin lopullisessa muodostumisessa. Oho, nyt poikki ennen suurempia hekumointeja..

Pisteet 71

Advertisement
 
2 kommenttia

Kirjoittanut : 8.8.2012 Kategoria/t: CD-ep

 

Avainsanat: , , ,

2 responses to “Apoptygma Berzerk – 2nd Manifesto (cd-ep)

 1. tweaklerish

  9.8.2012 at 11.19

  Hellyyttävää. Muistan AB-hekuman sekä sen lähinnä ihmetykseksi jääneen pettymyksenpoikasen Oslolaisessa, pintapuolin vakuuttavassa levykaupassa, kun heillä ei ollut ainuttakaan AB-levykäistä.

   
  • aki

   9.8.2012 at 11.23

   Joo, tuolta reissulta muistan myös sen kuinka teikäläinen korjasi jossain yhteydessä lausuntaa kun ajatuksissani kysyin jostain onko heillä ”Apoptykma bertserk” -yhtyeen levyjä ja myyjä jäi katsomaan hämmentyneenä. 😀 Onneksi ”Eipoptigma Böörzöörk” -muodolla ymmärsivät. 🙂

    

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: